miércoles, 12 de noviembre de 2014

El curriculum!


Aquesta setmana l’hem anat dedicant expressament al tema del currículum a l’educació primària, quan he estat mirant que posaria i que no posaria he vist una frase que vaig marcar l’altre dia al facebook que deia això ““Es menysprea la importància de la informació que els estudiants poden facilitar sobre les seves pròpies experiències i com desenvolupar-les millor” Després vaig buscar l’autor i hem deia que era d’en Jose Gimeno Sacristan un ex catedràtic que va escriure un llibre parlant del currículum i expressant la seva opinió.

Durant la primera sessió de classe vàrem fer un esquema on parlaven de diferents punts sobre el currículum. Varen tractar diferents definicions, concretament tres tipus una la qual descriu els elements, altra que tracta sobre experiències viscudes i per últim i la més important el currículum ocult, que tracta en aprendre coses sense que l’alumna ho sàpiga.

També vàrem parlar sobre els tipus de fonts de la qual s’extreien les idees i aquestes són: pedagògica, psicològica, sociològica i epistemològica

Després vàrem abarcar el tema dels nivells de concreció, on hem arribat a l’acord que hi ha tres. El primer del de l’administració(el govern estatal), el segon els centres i per últim estan les aules, on cada mestre decideix que farà.

El currículum consta també d'unes competències bàsiques (ja explicades en l'entrada anterior). Aquestes competències són essencials per al correcte desenvolupament del currículum. Trobem també uns principis metodològics i pedagògics, en els quals s'ha d'ensenyar uns continguts de forma activa, participativa, reflexiva i comunicativa. Relacionar les àrees amb la realitat lingüística, cultural, tecnològica i social. 
I per últim vàrem parlar sobre algunes característiques com per exemple que és un currículum obert, flexible i únic.



Imatge propia: He possat aquesta imatge perque el lector que la miri pensi on queda la cultura dels nens dins del curriculum?

Si estau interessats amb aquest tema del curriculum vos convid a llegir també l'entrada de la setmana pasada.  http://primercursana.blogspot.com.es/

No hay comentarios:

Publicar un comentario